Łazanki

0 (0 ocen)

  • 50 min

Smaczne i szybkie danie, można wykorzystać to co ma się w lodówce.

  • 50 min

Składniki:

  • - pół główki białej kapusty
    - 40 dkg gotowanego mięsa (np. z rosołu lub wywaru)
    - makaron łazanki 1/3 opakowania
    - opcjonalnie 30 dkg kiełbasy zwyczajnej lub podwawelskiej
    - smalec
    - sól, pieprz

Łazanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Żeby szybciej się ugotowała, wycinamy twardy środek.
    Makaron gotujemy al dente.
    Mięso plus ewentualnie kiełbasę kroimy na małe kawałki.
  • Proste, szybkie danie 2. W garnku roztapiamy łyżkę smalcu. Wrzucamy pokrojone mięso, podsmażamy na małym ogniu. Dodajemy ugotowaną kapustę, pokrojoną na małe kawałki. Dodajemy makaron. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Grzejemy na małym ogniu ok. 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy