Lazania na krakersach

0 (0 ocen)

Inna wersja typowej lazanii, trochę tańsza nawet, bo z krakersami. Ja nie miałam akurat sera w kawałku, więc ułożyłam plasterki.

Składniki:

  • 2 opakowania krakersów cebulowych
    40 dag mieszanego mięsa mielonego
    10 dag sera żółtego
    2 pomidory
    2 łyżki oleju
    3 łyżki ketchupu
    cebula
    sól, pieprz

Lazania na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Lazania na krakersach 1. Posiekaną w kostkę cebulę wraz z mięsem włożyć na rozgrzany olej. Lekko podsmażyć, wymieszać i przyprawić do smaku.
    Żaroodporną formę wyłożyć papierem do pieczenia. Na nim ułożyć warstwę krakersów, na krakersach rozsmarować część farszu, wyrównać i posypać połową startego sera. Całość przykryć krakersami i powtórzyć czynność. Na wierzchu ułożyć plasterki pomidora i posypać resztą sera. Piec w temp. 160 st., aż ser się rozpuści.

Porady

smakujmy.pl

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy