Lazania gołąbkowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.

Pomysł na gołąbki w innym wydaniu. W formie zapiekanki przekładanej kapustą pekińską. Polecam na obiad.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Zestaw a
    a) składniki podstawowe z zestawu
    50 dag mięsa mielonego z szynki
    10 dag selera korzeniowego
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    b) składnik podstawowy dodatkowy
    6 małych liści kapusty pekińskiej
    c) składniki robocze
    pół średniej cebuli
    1 ząbek czosnku
    4 łyżki bułki tartej
    2 łyżki oleju rzepakowego
    1/4 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki soli
    d) dekoracja
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Lazania gołąbkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście kapusty sparzamy krótko w gorącej wodzie ( około 2 minut). Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę, przesmażamy na oleju. Seler trzemy na tarce. Do miski wkładamy mięso mielone, cebulę i czosnek, jajko, seler, bułkę tartą, jogurt naturalny, sól i pieprz i wyrabiamy masę. Formę do zapiekania smarujemy olejem i układamy po kolei liście kapusty, masę mięsną, liście kapusty, masę mięsną, liście kapusty, masę mięsną. Zapiekamy w temp.180 stopni przez 1 godzinę. Przed podaniem dekorujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować