Latynoskie piersi kurczaka

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Uwielbiam ten przepis ,ponieważ jest to szybka, tania i prosta potrawa, a przy tym ma zadziwiający -rozgrzewający smak. Tym daniem można zadziwić niejedną osobę.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • GłOWNE SKłADNIKI:
    - pierś kurczaka: 1 sztuka
    FARSZ:
    - masło: 2 łyżki
    - tymianek: 0.5 łyżeczki
    - papryka mielona ostra (płaska): 1 łyżeczka
    - imbir mielony: 0.5 łyżeczki
    - tarta bułka: 2 łyżki
    - ananas z puszki (opcjonalnie (w kawałakach), jeżeli ktoś nie ma ananasa lub go nie lubi można wykonać danie bez jego udziału i tak będzie pyszne.): 1 puszka
    - czosnek zmiażdżony: 2 ząbki
    PRZYPRAWY:
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - pieprz: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Latynoskie piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kurczak przed upieczeniem 1. Rozgrzać piekarnik. W misce wymieszać masło z czosnkiem, imbirem, bułką tartą, papryką, tymiankiem i ananasem .Naciąć piersi z kurczaka, tak, aby postała kieszeń. Włożyć farsz i przy pomocy wykałaczki spiąć. Piersi włożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego, doprawić do smaku solą i pieprzem i piec na złoty kolor. W połowie pieczenia podlać sosem , który powstał w naczyniu lub odwrócić mięso , by wierzchnia część nie była zbyt sucha. Ok. 15 minut przed wyjęciem wlać sok z ananasów.
    (Jeśli pieczemy danie w ciasnej brytfance nie musimy spinać mięsa. W moim elektrycznym piekarniku przenośnym piersi piekły się przez godzinę- temperatura piekarnika 180 stopni)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować