Latynoski duet z roladą drobiową

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Latynoska pani i pan spotkali się na uczcie żeby potańczyć salse i skosztować kolacje. Ta potrawa jest dla mnie wyjątkowa bo przypomina mi kurs salsy jaki odbyłam i jest to potrwa ostra jak ten taniec

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - sałata (liście): 5 sztuk
    - pomidorki koktajlowe (przekrojone na pól): 15 sztuk
    - oliwki czarne (drylowane): 10 sztuk
    - ser feta (w calości nie pokrojony): 0.5 opakowania
    - pietruszka (liście): 1 sztuka
    - papryczki chili (świerze): 3 sztuki
    - ser żółty (w plastrach): 1 sztuka
    - rzodkiewki duże: 2 sztuki
    - ogórek (zielony): 1 sztuka
    - pieprz czarny: 4 sztuki
    - pierś z kurczaka: 1 sztuka
    - serek topiony (małe trójkąty): 2 sztuki
    - suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Kamis: 2 sztuki
    - czosnek zabek (posiekany): 1 sztuka
    - cebulki małe: 2 sztuki
    - oliwa z oliwek: 0.5 szklanki
    - Jajko: 3 sztuki
    - bazylia, tymianek, oregano (suszone zioła): 1 łyżka
    - bułka tarta: 8 łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Latynoski duet z roladą drobiową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatka
    Sałatkę przyrządzam z sałaty, pomidorów koktajlowych , oliwek oraz sera feta.
    Ser feta kupuje w kostce i sama kroje, wrzucam do słoiczka wlewam oliwę z oliwek, suszoną bazylie i oregano, czosnek kilka ząbków wszystko delikatnie mieszam/
    Powstaje wtedy wyśmienity ser w zalewie którym układam na sałatkę.
  • 2. Pierś z kurczaka rozcinamy na pół i delikatnie rozbijamy, układamy na nią ser topiony, pokrojone suszone pomidory, startą papryczkę chili , koperek, rozduszony czosnek i pokrojoną cebulkę.
    Całość zwijamy spinamy i obtaczamy w jajku. Smażymy na oliwie z pierwszego tłoczenia. Roladki maja bardzo latynoski ostry smak, idealnie komponują się z sałatką.
    Sałatkę robimy z wyżej wymienionych produktów i dekorujemy wesołymi jajcami. Jajka gotujemy na twardo , oczy robimy z pieprzu, nosy z ogórka zielonego, buzie z rzodkiewki, nakrycia głowy z ogórka i rzodkiewki. Zółty ser zwijamy w ruloniki 3 cm spinamy je wykałaczką. Na górę rulonika układamy oliwkę i kawałek zielonej pietruszki. Talerz dekorujemy papryczkami i rzodkiewką . Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować