Łatwy zimny deser

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

kolorowo

  • 60 min

Składniki:

  • galaretka truskawkowa lub jagodowa 1 szt
    galaretka agrestowa 1 szt
    galaretka cytrynowa 1 szt
    mleko 6 szkl
    żelatyna spożywcza 8 łyżeczek
    cukier 6 łyżek
    owoce do ozdoby
    ( blaszka pojemności około 3,00 - 3,50 l )

Łatwy zimny deser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą z galaretek rozpuszczamy oddzielnie w 2 szkl gorącej wody. Studzimy ( ja wstawiam do zimnej wody by szybciej to zrobić). Mleko zagotowujemy z cukrem, rozpuszczamy w nim żelatynę. Studzimy.

    Do blaszki wylewamy: 2 szkl masy mlecznej i wstawiamy do lodówki do stężenia. Następnie w kolejności wylewamy ( każdą warstwę kolejno wstawiamy do lodówki do stężenia):

    - galaretkę agrestową

    - 2 szkl masy mlecznej

    - galaretkę jagodową

    - 2 szkl masy mlecznej

    Na wierzch układamy dowolne owoce i zalewamy żółtą galaretką.

    Koszt ciasta około 10 zł za 20 porcji :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2012

Komentarze

Podobne przepisy