ŁATWY PRZEKŁADANIEC

0 (0 ocen)

  • Łatwy

CIASTO JEST BARDZO ŁATWE I SMACZNE .SUPER NA RÓZNE PRZYJECIA I KARNAWAŁ .PIEKNIE SIE KOMPONUJE A JEGO SMAK -MAKU I JABŁEK JEST ZNAKOMITY .

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna ( składniki na ciasto): 1.5 szklanki
    - grysik( kasza manna): 0.75 szklanki
    - cukier puder: 1 szklanka
    - margaryna palma: 12.5 dekagrama
    - śmietana kwaśna: 0.5 szklanki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - jajka: 3 sztuki
    - żółtka: 2 sztuki

    - masa makowa: 1 sztuka
    - jabłka: 1 kilogram
    - białka: 2 sztuki
    - bułka tarta: 2 łyżki
    - cukier,cynamon: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Łatwy przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • łatwy przekładaniec 1. do miski wsypujemy mąke wymieszaną z proszkiem do pieczenia,kasze manną,cukier,jajka,żółtkai roztopioną margaryne .wszystkie składniki razem ucieramy na gładką mase .Troche ciasta odkładamy a reszte wykładamy na natłuszczoną blache . Z białek ubijamy piane i delikatnie mieszamy z masą makową oraz bulką tartą . JABŁKA z tarte na tarce o dużych oczkach mieszamy z cynamonem i cukrem waniliowym ..masy wykładamy na blasze pasmami na przemian raz jabłka a raz mase makową.odłożone ciasto rozsmarowujemy na masach .Ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180'C i pieczemy ok 1 godz.PO UPIECZENIU CIASTO POSYPUJEMY CUKREM PUDREM
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować