Łosoś grillowany

0 (0 ocen)

Ryba smakuje naturalnie, bez dużej ilości ziół i przypraw. Szybko się marynuje i równie błyskawicznie smaży.

Składniki:

  • 2 dzwonko z łososia
    sok z cytryny
    1/3 pęczka koperku
    oliwa z oliwek
    sól morska
    biały pieprz

Łosoś grillowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryba myjemy, suszy ręcznikiem papierowym. Z jednej strony smarujemy oliwą. Z każdej obsługujemy solą i pieprzem oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Koperek rozgniatamy i rwiemy na kawałki. Oblepiamy nim łososia i wkładamy na 15 minut do lodówki. Grillują my na suchej patelni wraz z loprem - najpierw stronę posmarowanym oliwą - po 5 minut z każdej strony. Podałam z mieszanką sałat.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy