Łasuch

4.5 (140 ocen)

  • 60 min

Smaczne i łatwe w przygotowaniu ciasto.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 opakowanie masy śmietanowej o smaku malinowym
    1 serek mascarpone
    2 śmietany 36
    dżem porzeczkowy
    poncz do biszkoptu
    gorzka czekolada
    biała czekolada
    herbatniki 250g
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Desery

Łasuch - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt pieczemy według własnego przepisu i rozcinamy na dwie części. Masę malinową przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, wykładamy na nasączony biszkopt. Na masę układamy herbatniki, następnie dżem porzeczkowy i kolejna warstwa biszkoptu, który również nasączamy delikatnie ponczem. Śmietany ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo mascarpone ciągle ubijając aby połączyć serek ze śmietaną w jednolitą masę. Tak przygotowaną masą przykrywamy nasączony biszkopt i posypujemy startymi czekoladami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować