Lasagnette z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Lekka i smaczna potrawa

  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron lasagnette: 300 gramów
    - puszka tuńczyka: 1 sztuka
    - papryka: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 4 ząbki
    - pomidory: 3 łyżki
    - oliwki: 3 łyżki
    - bazylia suszona: 1 łyżeczka
    - oregano suszone: 1 łyżeczka
    - olej: 2 łyżki

Lasagnette z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.

    Cebulę i czosnek obieramy, siekamy i podsmażamy na odrobinie oleju. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, paprykę i zioła. Dusimy przez 10 minut i zdejmujemy z ognia.

    Odsączamy tuńczyka z zalewy. Mieszamy z makaronem i resztą składników. Dodajemy oliwki i nakładamy na talerze.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy