Lasagne z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Makaron obgotować przez ok. 2 min (po kilka płatów) w dużej ilości osolonej wody.
2. Mięso mielone przesmażyć na oliwie z posiekaną cebulą i dodać pastę pomidorową. Doprawić i dusić przez ok. 20 min.
3. Warzywa pokroić, cukinię w talarki, a pomidory w ćwiartki.
4. Sos: roztopić masło i dodać mąkę, na koniec zalać mlekiem, przyprawić do smaku solą, pieprzem i koperkiem.
2.5. Naczynie do zapiekania posmarować oliwą. Układać na przemian: płat lasagne, mięso mielone, warzywa, sos i następnie lasagne, aż do wyczerpania składników. Na wierzch posypać startym serem żółtym i na nim również ułożyć warzywa.
6. Zapiekać w piekarniku przez ok. 30 godziny w 180oC.
Komentarze