• LASAGNE z sosem pomidorowym

    Dodane przez: ashapoland

  • pyszne i sycące danie na każdy dzień:)

  • Składniki

    Ok.16 płatów makaronu Lasagne
    50 dag mięsa mielonego
    30 dag pieczarek
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    ser żółty
    SOS POMIDOROWY
    1kg dojrzałych pomidorow
    ząbek czosnku
    bazylia
    sol, pieprz, łyżka masła

  • Sposób przygotowania

    1.

    Makaron lasagne gotujemy al. Dente w osolonej wodzie z dodatkiem oleju, mieszając co jakiś czas aby płaty nie sklejały się ze sobą. Pieczarki obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i smażymy, doprawiając solą i pieprzem. Na oddzielnej patelni smażymy mięso mielone. Przyprawiamy i pod koniec wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek oraz koncentrat. W naczyniu żaroodpornym układamy kolejno: 4 płaty lasagne, połowa mięsa mielonego, 4płaty lasagne, wartswa pieczarek, 4 płaty lasagne, pozostała część mięsa mielonogo i lasagne. Wierzch obficie posypujemy startym serem żółtym. Pieczemy ok. 35 min w temp.180 stopni. (serem żółtym można posypywać każdą warstwę lasagne) SOSO POMIDOROWY Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy kostkę. Masło roztapiamy,Pomidory Wrzucamy na patelnię, dodajemy rozgnieciony czosnek, bazylię i doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na wolnym ogniu do uzyskania sosu., mieszając co jakiś czas.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    w_kilka_chwil, moj_niedzielny_obiad
  • 0 komentarzy

Dodane przez: ashapoland

ashapoland 35

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-03-03T21:17:02+01:00

402 odwiedziny


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »