Pyszna i delikatna w smaku vegetarianska wersja Lasagne. Spróbujcie obowiązkowo, wykorzystajcie sezon na dynię.
0 (0 ocen)
Porady
Wasza lasagne powinna składać się max. z 5 warst (płatów makaronu na wysokość), w przeciwnym razie bedzie za wysoka. Jesli zostanie Wam skladników, zróbcie jeszcze jedną blaszke lasagne. Albo już przystepując do ‘składania’ lasagne rozplanujcie sobie mniej więcej ile blaszek wam wyjdzie (wszystko zależy od blaszek jakimi dysponujecie). Pamietajcie, że platy lasagne możecie dowolnie przycinać i pamietajcie, że w trakcie pieczenia makaron powiększa swoją objetość tak więc każda z warstw nie musi być idealnie przykryta płatami makaronu. Jeśli przygotujecie więcej Lasagne możecie ją zamrozić. Gdy będziecie chcieli ja serwować, rozmroźcie i podgrzejcie w piekarniku. Ja bardzo często robię dodatkową porcję Lasagne. W razie niespodziewanych gości lub 'leniwej niedzieli' mam gotowy obiad. Wyciągam ja noc wcześniej z zamrażalnika, wkładam do lodówki i następnego dnia odgrzewam ja w piekarniku. Polecam tą metodę ;) UWAGA!!! Nie można zamrażać Lasagne jeśli jeden ze składników był wcześniej mrożony. Pamiętajcie, że nie można nigdy zamrażać dwa razy produktów spożywczych.
Komentarze