Łagodny krem chrzanowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W medycynie ludowej chrzan od wieków cieszył się popularnością, więc i my nauczmy się korzystać z jego cudownych właściwości.

Składniki:

  • 100 g świeżo utartego chrzanu
    200 ml gęstej śmietany
    sok z cytryny
    sól
    cukier do smaku

    Przyprawy wg uznania:
    musztarda
    tarte jabłko
    zielona pietruszka, bazylia lub koperek

Łagodny krem chrzanowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy śmietanę, dodajemy chrzan i mieszamy, podgrzewając. Nie doprowadzamy do zagotowania (gotowany chrzan
    traci na wartości).
  • 2. Całość przekładamy do słoiczka. Tuż przed podaniem doprawiamy sokiem
    z cytryny, solą, cukrem i przyprawami. Podajemy z jajkami, posypane posiekanym koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2009

Komentarze

Podobne przepisy