ŁAGODNE CHRUPIĄCE PAŁECZKI

5 (148 ocen)

  • 30 min

Idealne do obiadu, a także jako przekąska.

  • 30 min

Składniki:

  • DLA 3 OSÓB:

    6 pałek z kurczaka
    saszetka papryki słodkiej w proszku
    przyprawa uniwersalna lub sól

    bułka tarta, jajka, mąka do opanierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Przekąski

Łagodne chrupiące pałeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą pałeczkę kurczaka obtaczać kolejno w papryce zmieszanej z przyprawa uniwersalna, następnie w jajku, bułce tartej, jeszcze raz w jajku i na końcu w mące.
  • 2. Smażyć na rozgrzanym głębokim oleju około 10 minut, najlepiej we frytownicy w 170 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Pałki z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować