1.Margarynę, cukier, kakao, cukier waniliowy i 5 łyżek wody gotować przez około 5 minut do rozpuszczenia margaryny i połączenia się składników. Po wystudzeniu dodać 3 żółtka z dużych jaj i wymieszać. Odlać około 0,5 szklanki masy. Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia i pianę, którą ubiliśmy z białek. Wlewamy do formy.
2.Ser łączymy z jajami, cukrem i margaryną. Około 3/4 masy odstawiamy a do reszty wsypujemy (proszek) budyń karmelowy. Mieszamy, wykładamy na ciasto, na tę masę wykładamy resztę masy serowej. Wkładamy do nagrzanego do 180*C piekarnika na około 60 minut.
3.Po upieczeniu i wystudzeniu, ciasto polewamy polewą kakaową, którą na początku odłożyliśmy i posypujemy wiórkami kokosowymi na wierzchu
Komentarze