ŁACIATE

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Do zrobienia tego placka trochę zainspirował mnie sernik ISAURA. Wyszedł całkiem niezły więc polecam wypróbowaniu.

  • Łatwy

Składniki:

  • - cukier: 1 szklanka
    - mąka: 1.5 szklanki
    - kakao: 3 łyżki
    - margaryna: 1 sztuka
    - proszek do pieczenia: 3 łyżeczki
    - cukier waniliowy (16g): 1 sztuka
    - jajka: 3 sztuki

    - ser biały zmielony: 0.5 kilograma
    - jajka: 2 sztuki
    - cukier: 0.5 szklanki
    - margaryna: 0.5 sztuki
    - wiórki kokosowe: 4 łyżki
    - budyń karmelowy: 0.5 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Łaciate - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę, cukier, kakao, cukier waniliowy i 5 łyżek wody gotować przez około 5 minut do rozpuszczenia margaryny i połączenia się składników. Po wystudzeniu dodać 3 żółtka z dużych jaj i wymieszać. Odlać około 0,5 szklanki masy. Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia i pianę, którą ubiliśmy z białek. Wlewamy do formy.
  • 2. Ser łączymy z jajami, cukrem i margaryną. Około 3/4 masy odstawiamy a do reszty wsypujemy (proszek) budyń karmelowy. Mieszamy, wykładamy na ciasto, na tę masę wykładamy resztę masy serowej. Wkładamy do nagrzanego do 180*C piekarnika na około 60 minut.
  • 3. Po upieczeniu i wystudzeniu, ciasto polewamy polewą kakaową, którą na początku odłożyliśmy i posypujemy wiórkami kokosowymi na wierzchu
  • 4. SMACZNEGO !!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować