Kwiaty dyni w tarcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Make przesiewam do pojemnika od malaksera, dodaję pokrojone masło zimne, żółtka, sól, przyprawę do sałatek , zimną wodę i miksuję. Wyjmuje ciasto zagniatam je bardzo krótko i wykładam na papier do pieczenia. Przykrywam drugim arkuszem i wałkuję. Przekładam ciasto do wysmarowanej formy. Piekę 20 minut temp 180 stopni.
2.Dynię obiera, wykrawam pestki i kroję w kostkę. Przesmażam na patelni na oleju. Kawałki mają byc aldente. Ser feta rozrabiam z jogurtem, dodaję połowę koperku pokrojonego i mieszam. Z kwiatów dyni usuwam pręciki i napełniam je fetą. Układam na wystudzonym cieście podpieczonym, dodaję usmażoną dynię.
3.Jajka wbijam do miski, dodaję pokruszony fromage, jogurt grecki, czubrycę , koperek. Mieszam całość i wylewam na tartę. Dodaje pomidorki koktajlowe i pokrojoną papryczkę chili. Wstawiam do piekarnika nagrzanego temp 190 stopni na 35 minut.
Komentarze