Kwiaty dyni nadziewane fetą w pietruszkowym cieście

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo lubię kwiaty dyni, są mięsiste w cieście, i fajnie smakują. Moja letnie odkrycie.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 kwiaty dyni
    10 dkg kurek
    1/2 papryki kolorowej
    3 pomidorki koktajlowe żółte
    1/2 szklanki mąki wrocławskiej
    1 jajko małe
    2 łyżki wody mineralnej
    sól, pieprz
    1/3 szklanki mleka
    1/2 pęczka pietruszki mały
    olej rzepakowy
    koperek świeży
    3 oliwki czarne
    10 dkg sera feta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kwiaty dyni nadziewane fetą w pietruszkowym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kwiaty dyni 1. Kwiaty dyni pozbawiam pręcików ze środka. Są one gorzkie. Delikatnie myję.

    Do miski wsypuję mąkę, dodaję jajko, mleko, wodę, sól, pietruszkę i całość blenderuje na jednolitą masę. Odstawiam na 15 minut do lodówki. Ser feta rozkruszam, i napełniam nim kwiaty dyni.
  • Kwiaty dyni smażone 2. Następnie każdy moczę w cieście naleśnikowym i smażę na oleju.

    Kurki przesmażam na patelni, doprawiam solą, pieprzem. Kwiaty dyni podaję z kurkami, kawałkami papryki. Z pomidorków i oliwek robię kwiat. Dekoruje koperkiem.

Porady

Z kwiatów trzeba usunąć pręciki bo są gorzkie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Kwiaty jadalne

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować