Kwiatki wielkanocne z białą kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Banalnie prosta przekąska, która zachwyca wyglądem. Smakuje przepysznie zaraz po upieczeniu, jak i następnego dnia. Świetnie również wkomponuje się w małym koszyczku wielkanocnym.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:

    rolka ciasta francuskiego
    2 białe kiełbasy parzone
    chrzan

Kwiatki wielkanocne z białą kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozciągamy, wycinamy kwiatki i układamy w odstępach na blaszce. Białą kiełbasę kroimy na plasterki, każdy z nich układamy na środku kwiatka i dociskamy do ciasta.
  • 2.
    Piekarnik rozgrzewamy do 200*C, do gorącego wkładamy kwiatki i pieczemy przez 6-8 minut. Podajemy z chrzanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy