Kwaszone Winogrona

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Smaczne i zdrowe :)

  • Łatwy

Składniki:

  • - winogrona białe: 1 kilogram
    - ocet 6%: 60 mililitrów
    - woda letnia: 1.5 szklanki
    - cukier1: 0.25 kilograma
    - kilka goździków: 3 sztuki
    - koperek (pęczek): 0.5 sztuki
    - cynamon: 1 szczypta
    - sól: 1 łyżka
    - pieprz czarny ziarnisty: 0.5 łyżki

Kwaszone winogrona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W dużym słoju ułóż umyte winogrona.
  • 2. Doprowadź wodę do wrzenia, dodaj ocet, przyprawy i cukier. Wszystko gotuj na niewielkim ogniu pod przykryciem.
  • 3. Po ok 10 minutach zalej winogrona marynatą i zamknij naczynie.
  • 4. Tak przygotowane pasteryzuj w gorącej wodzie przez około 15 - 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy