KWAŚNE KAPELUSZE

0 (0 ocen)

  • 45 min

Super przepis na zimną płytę na przyjęcie.

  • 45 min

Składniki:

  • kg pieczarek
    bułka tarta
    2 jajka
    ZALEWA
    2 szklanki wody
    szklanka octu
    łyżka cukru
    cebula
    ziele angielskie
    liść laurowy
    olej do smażenia

Kwaśne kapelusze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki duże myjemy. I 15 minut gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy wodę, Kapelusze odcinamy od nóżek. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Kapelusze dajemy do jajka następnie do bułki tartej i smażymy. I wrzucamy do zalewy.
    ZALEWA:
    Wodę, cukier, ziele, liść laurowy, ocet, cebule pokrojona zagotować. Troszkę przestudzić i dodać główki pieczarek

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy