Kuskus z warzywami i pikantnym sosem szpinakowym

4.5 (180 ocen)

  • 30 min

Szybkie wegetariańskie danie do przygotowania w 30 minut. Jest bardzo pożywne i smaczne.

  • 30 min

Składniki:

  • 100- 150 g kaszy kuskus
    1 brokuł
    1/2 puszki zielonego groszku
    1/2 puszki kukurydzy
    1 mała puszka białej fasoli
    1/2 opakowania mrożonego szpinaku
    2 serki topione śmietankowe
    2 ząbki czosnku
    ok. 2 łyżki masła
    pieprz cayenne
    sól himalajska
    woda
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Kuskus z warzywami i pikantnym sosem szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Różyczki brokuła gotujemy na parze.
    Kuskus wsypujemy do miski, odrobinę solimy i zalewamy wrzątkiem do 1 cm ponad powierzchnię kaszy. Przykrywamy i zostawiamy na kilka minut aż napęcznieje.
  • 2. W garnku rozpuszczamy 1 łyżkę masła. Dodajemy mrożony szpinak. Przykrywamy. Kiedy całkowicie się rozmrozi, dodajemy serki topione i przeciśnięty czosnek. Mieszamy do połączenia składników. Podlewamy odrobiną wody i doprawiamy do smaku solą himalajską oraz pieprzem cayenne.
  • 3. Na dużej patelni rozpuszczamy drugą łyżkę masła. Podsmażamy na nim przez chwilę ugotowany brokuł. Dodajemy kukurydzę, groszek i białą fasolę. Kiedy warzywa będą ciepłe dokładamy kaszę. Doprawiamy solą ewentualnie pieprzem.
    Danie podajemy z ciepłym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Kuskus

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować