Kuskus z warzywami i pikantnym sosem szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Różyczki brokuła gotujemy na parze.
Kuskus wsypujemy do miski, odrobinę solimy i zalewamy wrzątkiem do 1 cm ponad powierzchnię kaszy. Przykrywamy i zostawiamy na kilka minut aż napęcznieje.
2.W garnku rozpuszczamy 1 łyżkę masła. Dodajemy mrożony szpinak. Przykrywamy. Kiedy całkowicie się rozmrozi, dodajemy serki topione i przeciśnięty czosnek. Mieszamy do połączenia składników. Podlewamy odrobiną wody i doprawiamy do smaku solą himalajską oraz pieprzem cayenne.
3.Na dużej patelni rozpuszczamy drugą łyżkę masła. Podsmażamy na nim przez chwilę ugotowany brokuł. Dodajemy kukurydzę, groszek i białą fasolę. Kiedy warzywa będą ciepłe dokładamy kaszę. Doprawiamy solą ewentualnie pieprzem.
Danie podajemy z ciepłym sosem.
Komentarze