Kuskus z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna sałatka, super pomysł na szybką kolacje, powstałą przypadkiem - tak jak tworzą sie najlepsze przepisy

  • 30 min

Składniki:

  • Kasza kuskus - 200 g
    Tuńczyka w sosie własnym - 1 puszka
    Jajka - 5 sztuk
    Ogórki konserwowe - mały słoik
    Papryka czerwona - 1 sztuka
    Cebula biała - 1 sztuka
    Ser camembert - 1 sztuka (120g)
    Majonez - 2 łyżki
    Sól i pieprz do smaku

Kuskus z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kasze kuskus przyprawiamy i zalewamy wrzątkiem 1 cm ponad poziom kaszy - pozostawić na 20 minut, po czym wymieszać WIDELCEM.
  • 2. Jajka gotujemy na twardo, kroimy w dużą kostką
    Ser camamebrt kroimy na drobne kawałki
  • 3. Papryke oczyszczamy, cebulę obierany z łusek, ogórki konserwowe odsączamy z zalewy - warzywa kroimy w drobną kostkę
  • 4. Pokrojone składniki mieszamy z ostudzoną kaszą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy majonez.

Porady

Sałatka najlepiej smakuje po schłodzeniu u nas podana z gorącymi pasztecikami drożdżowymii była hitem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy