Kuskus z pomidorową salsą

0 (0 ocen)

W skrócie można powiedzieć: lato na talerzu:)

Składniki:

  • 190 g różnokolorowych pomidorków cherry
    ½ czerwonej papryki- 50 g
    ½ czerwonej cebuli
    ½ pęczka natki pietruszki
    Sok z ½ limonki
    70 g suchej kaszy kuskus
    Sól, pieprz do smaku

Kuskus z pomidorową salsą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-19ivf92 1. Do miseczki przełożyć kaszę i zalać ją osolonym wrzątkiem-1/3 szklanki i zostawić pod przykryciem do wchłonięcia płynu.
    Opłukane i osuszone pomidorki przekroić na ćwiartki. Przełożyć do miski.
  • image-18yldv9 2. Paprykę pokroić w mała kostkę a cebulkę drobniutko. Połączyć z pomidorkami
  • image-218ih7t 3. Natkę posiekać i dodać do miski. Doprawić solą i pieprzem i dodać sok z cytryny. Wymieszać i odłożyć do lodówki na 30-45 minut. Następnie wyjąć i odsączyć z nadmiaru płynów i połączyć z kaszą kuskus. Wymieszać. Podawać schłodzone, smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy