190 g różnokolorowych pomidorków cherry
½ czerwonej papryki- 50 g
½ czerwonej cebuli
½ pęczka natki pietruszki
Sok z ½ limonki
70 g suchej kaszy kuskus
Sól, pieprz do smaku
Kuskus z pomidorową salsą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miseczki przełożyć kaszę i zalać ją osolonym wrzątkiem-1/3 szklanki i zostawić pod przykryciem do wchłonięcia płynu.
Opłukane i osuszone pomidorki przekroić na ćwiartki. Przełożyć do miski.
2.Paprykę pokroić w mała kostkę a cebulkę drobniutko. Połączyć z pomidorkami
3.Natkę posiekać i dodać do miski. Doprawić solą i pieprzem i dodać sok z cytryny. Wymieszać i odłożyć do lodówki na 30-45 minut. Następnie wyjąć i odsączyć z nadmiaru płynów i połączyć z kaszą kuskus. Wymieszać. Podawać schłodzone, smacznego!
Komentarze