kurze zawijańce ze szpinakiem

5 (174 ocen)

  • 60 min

Roladki z piersi kurzej, faszerowane szpinakiem z dużą ilością czosnku. Można je zrobić w panierce lub bez, u mnie te w panierce nie załapały się na zdjęcie. Obie jednak były pyszne i mimo tego, że nie moje rodzina raczej nie jada szpinaku, wszystkim bardzo smakowały.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:
    3 piersi z kurczaka
    200 g szpinaku mrożonego
    3 łyżki masła
    4 ząbki czosnku
    50 g serka topionego
    1 łyżka kwaśnej śmietany
    sól
    pieprz
    ostra papryka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurze zawijańce ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na płaty, każdy rozbić przez folię. Oprószyć solą, pieprzem i papryką z obu stron.
  • 2. Szpinak rozmrozić i usmażyć na maśle. Dodać serek i śmietanę, dokładnie wymieszać. Dodac przecisnięty czosnek i przyprawy.
  • 3. Farszem smarowac płaty mięsa i zwijać w roladki. Usmażyć na oleju w panierce z bułki tartej lub bez.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować