Kurza roladka z pietruszkowym farszem w liściu kapusty

0 (0 ocen)

Z pewnością wiele z Was pamięta, że bardzo lubię mięsne roladki. Dieta niestety nie pozwala mi jeść tych smażonych w panierce, ale gotowane też są pycha. Zapraszam.

Składniki:

  • Składniki na 1 porcję:

    1 liść młodej kapusty
    1 sznycel z piersi kurczaka- 90 g
    1 plater sera żółtego o obniżonej zawartości tłuszczu- 20 g
    ½ pęczka natki
    1 łyżeczka sosu sojowego
    Sól,pieprz do smaku
    ½ łyżeczki papryki słodkiej mielonej
    1 mały ząbek czosnku
    ½ łyżeczki oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurza roladka z pietruszkowym farszem w liściu kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1x3dbc2 1. Mięso rozbić tłuczkiem delikatnie. Oprószyć solą, pieprzem oraz papryką słodką. Pietruszkę zblendować. Czosnek zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić czosnek.Po około minucie dodać natkę oraz sos sojowy. Po dwóch minutach zdjąć z ognia. Ostudzić.
  • image-1gio0s5 2. Na płacie mięsa rozsmarować cały pietruszkowy farsz, na którym ułożyć ser. Zrolować.
  • image-03r6dkf 3. Roladkę umieścić na czystym liściu kapusty i całość zawinąć jak gołąbka.
  • image-1fwrrsn 4. Pakiecik przełożyć na folię spożywczą i zrolować jak cukierek. Włożyć do wrzątku i gotować około 20 minut. Przed podaniem wyjąć z foli, smacznego!

Porady

*przed włożeniem mięsa do kapusty, warto ją wcześniej sparzyć. Ja tego nie zrobiłam i kapusta była lekko twardawa.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Natka pietruszki Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować