Kurki w sosie sojowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Od 4 lat uczęszczam do Technikum Żywienia, bo od najmłodszych lat kocham gotowanie. W klasie gotujemy najróżniejsze potrawy, dlatego w domu ja przygotowuję posiłki.

Składniki:

  • ● 1/2 kg kurek
    ● 3 łyżki sosu sojowego
    ● 1/4 szklanki oleju do smażenia
    ● pęczek koperku
    ● sól
    ● pieprz

Kurki w sosie sojowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Koperek myjemy i siekamy.
    Grzyby oczyszczamy
    i myjemy. Rozgrzewamy olej
    w głębokiej patelni, wrzucamy
    grzyby i smażymy, mieszając.
    Przyprawiamy do
    smaku.
  • 2. Gdy płyn odparuje, dodajemy
    sos sojowy i jeszcze
    chwilę smażymy. Na koniec
    wsypujemy koperek.

Notka redakcyjna

PP_09-2008

Komentarze

Podobne przepisy