Kurki w sosie śmietanowym

4.5 (152 ocen)

  • 30 min

Sezonowo ,pysznie ,zdrowo.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g kurek
    duża cebula
    łyżka masła
    łyżka mąki
    400 g śmietany 12%
    szklanka mleka
    łyżeczka roztartego tymianku
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kurki w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurki krótko obgotowałem w osolonej wodzie. Cebulę pokroiłem w kostkę i zeszkliłem na maśle. Wrzuciłem do rondla cebulę i obgotowane kurki , oprószyłem mąką ,Smażyłem kilka minut. Dodałem mleko i śmietanę . Gotowałem aż sos zgęstniał. Pod koniec gotowania dodałem tymianek . Doprawiłem solą i pieprzem ( u mnie dość dużo ).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

Zobacz też: Jak mrozić kurki - przygotuj grzyby na zapas

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować