Kurcze pieczone w pietruszce

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pyszne kurczak pachnący natką pietruszki doskonale smakuje ze wszystkimi dodatkami.

  • 2 godz.

Składniki:


  • 4 udka z kurczaka,
    1/2 pęczka natki pietruszki,
    1/2 szklanki oleju roślinnego,
    1 łyżeczka przyprawy do gyrosa,
    1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
    1 łyżeczka soli czosnkowej

Kurcze pieczone w pietruszce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka myjemy ,osuszamy ręcznikami papierowymi i wkładamy do miski.
    Dodajemy składniki marynaty ,a na koniec obsypujemy udka posiekana lub porwaną natką pietruszki.
    Przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy na 30 minut w zimne miejsce.
    Udka układamy na wyłożonej folią blaszce. Reszte zalewy zostawiamy, a natkę pietruszki odrzucamy.
    Zalewą polewamy udka po wierzchu.
    Pieczemy 80 minut w temp 200 stopni C. Podajemy do ziemniaków.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy