Kurczak ze śmietaną i kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię z łyżką oleju, smażymy, aż zrobi się miękki. Kroimy w kostkę cebulę, którą dodajemy do kurczaka i chwilę razem podsmażamy.
2.Następnie do kurczaka na patelnie trafiają kurki, podsmażamy wszystko razem około 3 minut.
3.Do śmietany dodajemy koperek i czosnek, mieszamy. Po czym wszystko dodajemy do kurczaka z kurkami. Dokładnie mieszamy, dodajemy serek topiony. Jak już wszystko się połączy i stworzy się jednolity sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ziołami, papryką,
4.Tym sosem zalewamy makaron i wszystko podgrzewamy około 5 minut, ciągle mieszając
Porady
Kombinację przypraw można zmieniać w zależności od gustu kulinarnego, a zamiast czosnku można dodać więcej cebuli.
Komentarze