200 g pieczarek
1/2 opakowania mrożonego groszku (ok.250 g, zależy od opakowania)
Pierś kurczaka pokrojona w kostkę
Posiekana mała cebula
Ząbek czosnku pokrojony w plasterki
Zielony pieprz, sól
Olej do smażenia
Kurczak z zielonym groszkiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na rozgrzany olej wrzucam posiekaną cebulę i czosnek. Smażę do lekkiego zeszklenia. Następnie dodaję pokrojone pieczarki i mięso, doprawiam zielonym pieprzem i delikatnie solą. Duszę ok. 10 min. i wrzucam mrożony zielony groszek. Wszystkie składniki mieszam i wystarczy jeszcze tylko 5 min. duszenia i potrawa gotowa.
Porady
Można ja jeść z dowolnymi dodatkami np. z brązowym ryżem lub makaronem ryżowym. Mnie wystarczy "solo".
Komentarze