Kurczak z zielonym groszkiem i pieczarkami

4.5 (154 ocen)

  • 10 min

Smacznie, szybko i tanio.

  • 10 min

Składniki:

  • 200 g pieczarek
    1/2 opakowania mrożonego groszku (ok.250 g, zależy od opakowania)
    Pierś kurczaka pokrojona w kostkę
    Posiekana mała cebula
    Ząbek czosnku pokrojony w plasterki
    Zielony pieprz, sól
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak z zielonym groszkiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzany olej wrzucam posiekaną cebulę i czosnek. Smażę do lekkiego zeszklenia. Następnie dodaję pokrojone pieczarki i mięso, doprawiam zielonym pieprzem i delikatnie solą. Duszę ok. 10 min. i wrzucam mrożony zielony groszek. Wszystkie składniki mieszam i wystarczy jeszcze tylko 5 min. duszenia i potrawa gotowa.

Porady

Można ja jeść z dowolnymi dodatkami np. z brązowym ryżem lub makaronem ryżowym. Mnie wystarczy "solo".

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować