Kurczak z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety kroimy w paski i skrapiamy maggi. Odstawiamy. Ryż płuczemy. Zalewamy 2 szklankami wrzącej wody i gotujemy, dodając pod koniec po 1 łyżce oleju i przyprawy uniwersalnej. Mieszamy.
2.Filety lekko posypujemy mąką i smażymy na łyżce oleju, dodając do smaku delikat.
3.Na tarce o dużych oczkach ścieramy marchewkę. Pora przekrawamy wzdłuż i kroimy w cienkie paseczki. Dodajemy pokrojone w kostkę papryki.
Warzywa dusimy na 1 łyżce oleju, podlewamy wodą i pod koniec – warzywa nie powinny być bardzo miękkie – dodajemy 2 łyżki przecieru pomidorowego (warzywa można przygotować wcześniej).
4.Warzywa łączymy z mięsem i całość dusimy ok. 5 minut. Podajemy z ryżem.
Komentarze