Kurczak z warzywami

0 (0 ocen)

Delikatny kurczak z warzywami idealny na letni obiad.

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
    100g pieczarek
    100g marchewki (może być z torebki-mrożona)
    100g fasolki szparagowej zielonej
    (też może być mrożona)
    1 cebula
    1/2 puszki czerwonej fasoli
    1/2 puszki kukurydzy
    1 dojrzały pomidor
    przyprawa do kurczaka, curry,
    zioła prowansalskie sól, pieprz

Kurczak z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w kostkę. Posypać przyprawą do kurczaka i wstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie wyjąć mięso i usmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać pokrojoną cebulę i pieczarki. Całość smażyć kilka minut.
    Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę i fasolkę. Podlać 2 łyżkami wody.
    Przykryć i dusić ok. 10-15 minut. Dodać sparzonego, obranego ze skóry
    i pokrojonego w kostkę pomidora. Dusić jeszcze ok. 10 minut.
    Na końcu dodać warzywa z puszki. Doprawić do smaku solą,
    pieprzem oraz curry i ziołami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy