Kurczak z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta myjemy i osuszamy.
Lekko rozbijamy. Oprószamy
solą i kroimy w kostkę. Podsmażamy
na rozgrzanym oleju,
aż mięso będzie miękkie
(ok. 10 minut). Następnie obficie oprószamy przyprawą do
gyrosa i mieszamy.
2.Brokuł i marchewkę myjemy
i osuszamy. Brokuł dzielimy
na różyczki i blanszujemy.
Marchewkę obieramy i gotujemy
do miękkości. Studzimy,
kroimy w talarki. Kukurydzę
osączamy
3.Warzywa podsmażamy ok.
7 minut na rozgrzanym oleju,
od czasu do czasu mieszając.
Doprawiamy solą, pieprzem
i przyprawa uniwersalna. Dodajemy mięso
i jeszcze chwilę podsmażamy.
Porady
RADY Teresy Strużewskiej
Można podawać z ryżem lub kluskami śląskimi.
Komentarze