Kurczak z szynką i serem

0 (0 ocen)

Idealne na obiad, proste, ale smaczne!

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    15 dag szynki (najlepiej wędzonej)
    15 dag żółtego sera (np. ementaler)
    łyżka masła
    2 łyżki bułki tartej
    sól i pieprz

Kurczak z szynką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przekroić na pół, zbić delikatnie tłuczkiem (przez folię spożywczą). Na każdy kawałek kurczaka położyć plasterek szynki oraz plasterek sera. Posypać pieprzem, złożyć na pół i spiąć wykałaczką. Roztopić połowę masła i obsmażyć na nim porcje kurczaka. Następnie lekko je posolić, posypać tartą bułką i piec około 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy