Kurczak z pieczarkami w sosie śmietanowym

4.5 (181 ocen)

  • 45 min

Te proste, szybkie i smaczne danie przypadło do gustu mojemu chłopakowi i rodzinie.

  • 45 min

Składniki:

  • - pierś z kurczaka
    - śmietana 18%
    - duży por, biała część
    - 25 dag pieczarek
    - oliwa do smażenia
    - przyprawa gyros
    - pieprz, sól
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos śmietanowy

Kurczak z pieczarkami w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kosteczkę i przyprawiamy przyprawą do gyrosa. Najlepiej odstawić na jakieś 30 minut żeby mięso naszło smakiem przyprawy.
  • 2. Mięso wrzucamy na patelnię z rozgrzaną oliwą,smażymy dokładnie,następnie dodajemy pokrojone w plastry pieczarki i dalej podsmażamy.
  • 3. Por przekrawamy na pół i kroimy w półtalarki. Wrzucamy na podsmażonego kurczaka z pieczarkami.Smażymy do momentu aż por zrobi się miękki.
  • 4. Stawiamy patelnię na najmniejszy ogień i dodajemy 5-6 łyżek śmietany, trochę soli i pieprzu. Gotowego kurczaka podajemy z makaronem, ryżem lub ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Makaron Pieczarki Por Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować