Kurczak z pieczarkami

0 (0 ocen)

Polecam smakoszom wyrazistych smaków

Składniki:

  • 5 ćwiartek z kurczaka
    30 dag pieczarek
    łyżka masła
    mąka (do panierowania kurczaka)
    olej (do smażenia)
    natka selera
    sól
    pieprz
    papryka słodka

Kurczak z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kurczak 1. Kurczaka myjemy i osuszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i słodka papryką.
  • kurczak 2. Obtaczamy w mące i smażymy z dwóch stron na małym ogniu ok. 30 minut.
  • pieczarki 3. Pieczarki oczyszczamy i kroimy na połówki lub ćwiartki. Smażymy w rondlu na masełku. Przekładamy kurczaka do pieczarek i jeszcze chwilę za sobą dusimy.
    Posypujemy natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy