Kurczak z kukurydzą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tę smaczną potrawkę mięsno-warzywną przyrządza się łatwo i szybko.

Składniki:

  • pojedynczy filet z kurczaka
    puszka kukurydzy
    cebula
    2 ząbki czosnku
    łyżka oleju
    kostka rosołowa, najlepiej drobiowa
    przyprawa do kurczaka
    kilka posiekanych piórek szczypiorku
    majeranek
    tymianek
    mały jogurt naturalny
    2 łyżeczki mąki

Kurczak z kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kurczak z kukurydzą 1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Oprószamy przyprawą do kurczaka. Odstawiamy. Kostkę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzątku. Kukurydzę osączamy.
  • 2. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy mięso i wlewamy bulion. Wsypujemy kukurydzę i oprószamy
    ziołami. Dusimy, aż mięso będzie miękkie.
  • 3. Mąkę mieszamy z jogurtem i wlewamy do potrawy. Zagotowujemy. Posypujemy szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2011

Komentarze

Podobne przepisy