Kurczak z kozim serem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Potrawa jest prosta do wykonania, choć ma unikalną recepturę.

Składniki:

  • ● 40 dag filetów z kurczaka
    ● 5 dag bulwy kopru włoskiego
    ● 5 dag koziego sera
    ● 10 dag jogurtu naturalnego
    ● szczypiorek
    ● ząbek czosnku
    ● świeży i suszony tymianek
    ● sól
    ● woreczek ryżu

Kurczak z kozim serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy.
    Nacieramy tymiankiem
    i solą. Nacinamy kieszeń.
  • 2. Farsz: ser ścieramy na
    tarce. Koper kroimy w cienkie
    słupki. Ser i koper mieszamy
    ze świeżym tymiankiem,
    doprawiamy solą.
    Mieszamy. Napełniamy kieszeń.
    Spinamy wykałaczką.
    Mięso gotujemy na parze
    ok. 25 minut.
  • 3. Ryż gotujemy na sypko.
    Szczypiorek siekamy, czosnek
    obieramy i przeciskamy
    przez praskę. Jogurt mieszamy
    ze szczypiorkiem
    i czosnkiem. Mięso kroimy
    ukośnie w plastry. Podajemy
    z sosem i ryżem.

Notka redakcyjna

PPWS_11-2010

Komentarze

Podobne przepisy