Kurczak z kapustą pekińską

4.5 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Mam 28 lat i gotuję od 15 roku życia. W wolnych chwilach eksperymentuję z nowymi potrawami lub piekę ciasta.

Składniki:

  • ● średnia główka kapusty pekińskiej
    ● podwójny filet z kurczaka
    ● puszka kukurydzy
    ● przyprawa do gyrosa
    ● majonez
    ● sól
    ● 3 łyżki keczupu
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak z kapustą pekińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kukurydzę osączamy.
    Kapustę myjemy,
    osuszamy i drobno kroimy.
    Fileta myjemy, osuszamy
    i kroimy w kostkę.
    Oprószamy przyprawą
    do gyrosa i ew. solą.
  • 2. Mięso
    podsmażamy
    na rozgrzanym oleju, aż się
    lekko zrumieni. Wkładamy do naczynia
    żaroodpornego. Układamy
    warstwami kukurydzę i kapustę.
    Majonez mieszamy z keczupem
    i polewamy warzywa.
    Pieczemy 35 minut w 180 °C.

Porady

Podajemy z pieczonymi ziemniakami lub pieczywem. W ten sam sposób można przygotować filety z kaczki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Notka redakcyjna

PPK_03-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować