szybki w przygotowaniu a przy tym bardzo smaczny:)))
10 min
Składniki:
Składniki na 6 porcji:
ugotowany podwójny fileta z kurczaka (około ½ kg)
1 ugotowana marchewka
1 cukinia
100 g szpinaku
1/3 pora
2 łyżki oliwy
cebula
przyprawa do dań Kucharek
pieprz kolorowy świeżo mielony
koperek
300 g śmietany
Kurczak z cukinią, szpinakiem i porem w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę i por kroimy w prążki. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy cebulę, smażymy, pod koniec smażenia dodajemy por i jeszcze chwilę smażymy.
2.Następnie dodajemy liście szpinaku i mieszamy aż ściemnieją.
3.Cukinię kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka z cebulą i szpinakiem, dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 10 minut (od czasu do czasu mieszając).
4.Filet z kurczaka i marchewkę kroimy w kostkę.
5.Do podduszonej cukinii dodajemy filet, marchewkę, wlewamy śmietanę, przyprawiamy i razem dusimy jeszcze 10 minut.
Komentarze