Kurczak z Brie

0 (0 ocen)

  • 15 min

Kurczak z Brie

  • 15 min

Składniki:

  • pół piersi kurczaka
    2 plasterki sera Brie
    pół zielonej papryki
    szczypiorek
    ser Feta
    500 ml. bulionu warzywnego
    łyżka masła
    sól, pieprz, ząbek czosnku

Kurczak z brie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kurczak z Brie 1. Paprykę skropić olejem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 st C na 25 min. Pierś kurczaka umyć, osuszyć i dość mocno rozklepać, przyprawić, położyć na niej plasterki sera Brie i upieczoną ( zdjąć skórę ) paprykę. Zwinąć mięso i zawiązać nitką.
  • Kurczak z Brie 2. Na rozgrzaną z olejem patelnię położyć kurczaka i obsmażyć z każdej strony na brązowy kolor. Zdjąć mięso, żeby rozwiązać nitkę, a na patelnię wlać bulion, włożyć do niego kurczaka i dusić pod przykryciem ok 10 min. Do sosu dodać masło.
    Gotowego kurczaka pokroić, polać sosem, posypać pokruszoną Fetą i szczypiorkiem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy