Kurczak z bezą

0 (0 ocen)

  • 30 min

To smakowita i chrupiąca wersja kurczaka. Świetnie komponuje się wniedzielnym jadłospisie.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 filety z piersi kurczaka
    3 białka
    Łyżka maki ziemniaczanej
    Szczypta soli
    Olej
    Przyprawa do kurczaka

Kurczak z bezą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka umyj. Rozbij na cienkie kawałki. Natrzyj przyprawą
    i odstaw na pół godziny do lodówki. Następnie ubij białka na sztywną
    pianę. Dodaj sól i mąkę ziemniaczaną. Filety wyjmij z lodówki.
    Posmaruj olejem i owiń w folię aluminiową. Piecz około 15-20 minut w
    temperaturze 180 stopni. Następnie zdejmij wierzchnią stronę foli i
    nałóż bezę. Piecz aż się zarumieni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy