Kurczak wiele smaków pieczony w rękawie

4.5 (178 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Mieszanka przypraw wybuchowa, ale jaka smaczna ! Kurczak jest tak mięciutki i dobrze doprawiony, że mięso odchodzi od kości. Często go piekę, dlatego zabieram go dzisiaj do babci na obiad.Pyszności!

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • - kurczak
    - tymianek
    - sól, pieprz
    - przyprawa do mięs czerwona delikata
    - papryka ostra
    - 3 ząbki czosnku
    - 2-3 łyżki oleju

    - rękaw
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak wiele smaków pieczony w rękawie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-167a28j 1. Kuczaka umyć i wytrzeć do sucha. Natrzeć dokładnie solą w każdym miejscu. Obsypać ostrą papryką, pieprzem, ale nie za dużo z obu stron. Wmasować. Następnie posypać przyprawą do mięs i tymiankiem. Na to polać olej z obu stron. Masować kurczaka w każdym miejscu. W kuper wsadzić obrany i zdrobniony czosnek. Dobrze palcami wysmarować w środku.
    Kurczaka wsadzić do rękawa i szczelnie zawiązać. Następnie wsadzić go do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 65 min. Po czym wyciągnąć.

Porady

zamiast papryki ostrej można użyć słodkiej

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować