Kurczak w sosie śmietanowo- ziołowym

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kurczaka można podać na wiele różnych sposobów.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka: 1 sztuka
    - śmietana: 120 mililitrów
    - przyprawy do smaku: 2 szczypty
    - zioła prowansalskie: 5 szczypt

Kurczak w sosie śmietanowo- ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu. Następnie dodajemy przyprawy i całość zalewamy śmietaną. Gotujemy tak długo aż mięso będzie miekkie. Kiedy to nastąpi zaklepujemy sos. Zaklepke robimy z łyżki mąki i pół szklanki wody. Całość gotujemy jeszcze 5 minut. Do tego sosu nadaje się mięso z rosołu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy