Kurczak w sosie koperkowym

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To typowy polski smak - tak pachnie i smakuje lato :) Pasuje do ziemniaków i ryżu, szybko się robi i zawsze wychodzi.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka podwójna: 1 sztuka
    - cebula: 2 sztuki
    - koperek siekany: 1 pęczek
    - olej: 0.25 szklanki
    - mąka: 1 łyżka
    - śmietana: 3 łyżki
    - liść laurowy, ziele angielskie: 2 sztuki
    - sól, pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Sos koperkowy

Kurczak w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokroić pierś z kurczaka w kostki. Podsmażyć na oleju aż zbieleje. Pokroić drobno cebulę i dodać do mięsa. Lekko posolić. Obsmażyc mięso i cebulę po czym zalać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie i dusić pod przykryciem (aż mięso nie zmięknie-około 20 minut)
  • Kurczak w sosie koperkowym 2. Jak mięso będzie miękkie należy w kubeczku wymieszać dokładnie śmietanę i mąkę.
    Wlać je do sosu energicznie mieszając do czasu aż sos nie stężeje.
    Dodać koperek, doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Podawać gościom i zajadać :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować