Kurczak w sosie cytrynowo-pieczarkowym

0 (0 ocen)

Przepyszna lekko kwaśna pierś z kurczaka.

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
    150 g pieczarek
    sok z połowy cytryny
    2 łyżki masła
    1 łyżka mąki
    50 ml bulionu
    sól,pieprz,przyprawa do kurczaka

Kurczak w sosie cytrynowo-pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka umyć i oczyścić. Do woreczka foliowego wsypać mąkę ,sól,pieprz i przyprawę do kurczaka.Do woreczka włożyć pierś i potrząsać obtaczając pierś. W rondelku rozgrzać masło. Obsmażyć pierś z obu stron na złoto. Wlać sok z cytryny, smażyć aż sok wyparuje.Dodać pieczarki,smażyć chwilę. Podlać bulionem. Dusić na małym ogniu pod przykryciem ok 15 min .

Porady

Podawać z ziemniakami lub ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy