Kurczak w sosie chrzanowym z pieczarkami

4.5 (169 ocen)

  • 30 min

Moja propozycja na szybki obiad. Przygotowanie to około 30 minut, a smakuje rewelacyjnie. Można podawać z ziemniakami, ryżem, kluskami.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    1 cebula
    200 g pieczarek
    250 g śmietany słodkiej
    1 czubata łyżeczka chrzanu
    2 łyzki masła klarowanego
    koperek
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Kurczak w sosie chrzanowym z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka pokroić na plastry. Oprószyć je solą i pieprzem, a następnie podsmażyć na rumiano na rozgrzanym maśle.
    Wyjąć mięso na półmisek, a na tej samej patelni zeszklić cebulę pokrojoną w piórka.
    Dodać pieczarki i podsmażyć, doprawić solą i pieprzem. Śmietanę wymieszać z chrzanem i wlać do pieczarek. Mieszając smażyć około 2-3 minut. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem i dodać posiekany koperek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować