kurczak w serowej panierce

4.91 (190 ocen)

  • 30 min

Pyszna odmiana filetu z kurczaka, posmakuje całej rodzinie.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 średnie filety z kurczaka
    ulubiona przyprawa do kurczaka
    2 zmiażdżone ząbki czosnku
    panierka:
    0,5 szklanki mleka
    0,5 szklanki mąki pszennej
    1 jajo
    0,5 szklanki drobno startego sera żółtego
    ¼ łyżeczki przyprawy do kurczaka
    szczypta ostrej papryki (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

4.91 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Kurczak w serowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć, rozbić, nasmarować czosnkiem, oprószyć niezbyt obficie przyprawą, odstawić do lodówki na 20 minut. Mleko zmiksować z jajem, mąką i przyprawami, następnie wsypać ser i dokładnie wymieszać łyżką (panierka ma mieć konsystencję gęstej śmietany).
    Mięso zamaczać w panierce, smażyć na oleju, na średnim ogniu z obu stron, odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Porady

Panierka będzie ciekawie smakować z dodatkiem sera pleśniowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Sery Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować