Kurczak w pieczarkach z zółtymi ziemniaczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żółte ziemniaki-przygotowanie:
Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie. Następnie rumienimy je na "suchej" patelni dodając kurkumę i zioła prowansalskie.
2.Kurczak w pieczarkach:
Pierś z kurczaka kroimy w paski. Podsmażamy na oleju. Dodajemy następnie pokrojoną wczesniej w kostkę cebulę oraz czosnek. Gdy cebula się zeszkli dodajemy pokrojoną w paski paprykę oraz pieczarki. Dusimy wszystkio przez ok 5 min. Po upływie czasu dodajemy oregano oraz sól i pieprz do smaku. Dusimy jeszcze przez chwilkę.
3.Sałatka:
Kapustę, pomidora, paprykę i ogórek kroimy. Marchew trzemy na tarce o dużych otworach. Wszystko mieszamy dodając do smaku pieprz i sól.. Na koniec zalewamy odrobiną oleju.
Komentarze